EAB47780-3C03-42A7-9C20-E67DBD17A48D

Yhdessä Ykköseen - HJS luo valmiudet Ykkösessä pelaamiselle vuoteen 2024 mennessä

Hämeenlinnan Jalkapalloseura kehittää urheilu-, talous-, olosuhde- ja organisaatiopuoltaan suunnitelmallisesti. Tavoitteena on olla Ykkösen mitat täyttävä organisaatio 25-vuotiskaudella vuonna 2024.

HJS:n edustusjoukkuetoimintaa operoiva HJS Akatemia ry on ryhtynyt toteuttamaan toimintasuunnitelmaansa, jonka tavoitteena on kehittää seuran toimintaa kokonaisvaltaisesti niin, että seura on vuonna 2024 Ykköseen vaadittavalla tasolla. HJS Akatemia ry:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman kuitenkin korostaa, että seuran ei ole pakko nousta Ykköseen, vaan tärkeintä on olla urheilullisesti ja taloudellisesti laadukas ja vakavarainen seura.

– Kyseessä on kolmen vuoden kehitysprosessi, joka luo pohjan, jolla vakiinnutetaan toiminta vähintään Kakkosen tasolla. Tavoitteena on lopettaa vuodesta toiseen selviäminen ja luoda HJS:stä vakaa seura kaikilla osa-alueilla.

– Luomme valmiudet, että voimme ottaa seuraavat askeleet. Pakko ei ole nousta, mutta uskon siihen, että kun teemme tarpeeksi laadukasta työtä pitkäjänteisesti niin tulos seuraa mukana, Dahlman toteaa.

HJS peri Parolan Visan sarjapaikan Nelosesta kaudelle 2016 ja nousi kahdessa vuodessa Kakkoseen. HJS oli noina vuosina Dahlmanin mukaan hallitsematon nousujuna eikä organisaation kehitys pysynyt sarjanousuja seuranneiden vaatimusten mukana. Ensimmäinen Kakkosen kausi tuli karuun loppuunsa syksyllä 2018, kun joukkue putosi Kolmoseen. Oli analyysin aika.

– Taloudellisesti oli aika vaikeaa ja vanhemmat pelaajat lopettivat. Totesimme, että organisaatio on vielä riittämätön Kakkosen tasolle. Mietimme, mitkä osa-alueet pitää olla milläkin tasolla, jotta varmistamme Hämeenlinnassa vähintään Kakkosen jalkapallon. Urheilu, talous, olosuhteet ja organisaatio nousivat avainasemaan yhdessä viestinnän ja junioriseuran kanssa tehtävän yhteistyön kanssa. Asioita laitettiin reilu vuosi paperille ja pilkottiin pienempiin osiin, ja viime syksynä hyväksytimme kehitysohjelman HJS Akatemia ry:n hallituksella.

Lauri Hakanen ja Teuvo Palkki tekivät ison työn urheilullisen puolen vaatimusten analysoimisessa. Talouden puolella totesimme, ettei budjettia voi rakentaa pelkästään yritystuen varaan, vaan meidän pitää löytää erilaisia liiketoimintamalleja myös jalkapallon ulkopuolelta tukemaan talouden rakentumista. Omat toimitilamme Kaurialassa mahdollistavat tilavuokrauksen, kokouspalvelut ja työhyvinvointitoiminnan. Ehdimme järjestää ennen epidemiaa muutaman jalkapallomatkan, minigolf siirtyi juuri meidän vastuullemme ja EM-kisoihin suunniteltu EM-tori järjestyy Hämeenlinnan torilla nyt EM-terassina. Haluamme rakentaa taloutemme kestävälle pohjalle monipuolisesti emmekä mesenaattirahoituksen varaan. Vastuullinen talous on tärkein juttu, Dahlman avaa toimenpiteitä.

HJS:n budjetti on tälle kaudelle 200 000 euroa. Dahlman kertoo, että 50 000 euroa lisää mahdollistaisi toiminnan kehittämisen. Ykkösessä budjetti nousisi noin 350 000 euroon.

– Kun uskallamme sanoa ääneen Yhdessä Ykköseen niin yritysten on helpompi lähteä mukaan, kun toiminnallamme on suunta. Yhteistyö nousee konkreettisemmalle tasolle, kun meillä on jotain mitä näyttää.

Dahlman korostaa, että taloudellisen pohjan kehittäminen ja taloudellinen ennustettavuus ovat rakennustyön kulmakiviä.

– Tausta kuntoon, jotta urheilu pystyy kukkimaan.

Pelaaja keskiössä

Urheilutoiminta kehittyy Dahlmanin mukaan pelaajisto edellä. Pelaaja on keskiössä.

– Mietimme mitä pelaaja tarvitsee, jotta hänen arkensa on hyvää Ykkösen tasolla tänä päivänä ja tulevaisuudessa. Näitä ovat esimerkiksi hoitopolun luominen, jotta pelaaja saa tarvitsemaansa hoitoa aina loukkaantuessaan, sykeseurantajärjestelmä, vahva ja kehittymishaluinen valmentajaryhmä, data-analysointi, harjoitusmäärinen nostaminen, ruokailut pelipäivinä ja niin edelleen.

Kakkonen on minimisarjataso lahjakkaille nuorille pelaajille. Pelaajakehitykseen panostaminen ei ole Dahlmanin mukaan mielekästä jos pelaajat lähtevät entistä nuorempina muualle. Omista junioreista halutaan pitää kiinni mahdollisimman pitkään ja toisaalta luoda HJS:stä seura, jonne alueen lahjakkaimmat pelaajat haluavat pyrkiä.

– On kaunis, mutta samalla naiivi ajatus, että 11 HJS-naperoista lähtenyttä omaa kasvattia pelaa voittavaa jalkapalloa Ykkösessä. Meille on jo tullut täsmävahvistuksia Hämeenlinnan ulkopuolelta tietyille pelipaikoille.

Pelaajarekrytointimallien kehittäminen on avainasemassa, sillä HJS ei pysty kilpailemaan pelaajista rahalla tai opiskelijakaupungin statuksella.

– Tarjoamme jo nyt muutaman työpaikan pelaajille yhteistyökumppaniemme kautta. Jos meillä on lokakuussa tiedossa, että meillä on tarjota vaikka viisi työpaikkaa pelikaudelle niin se helpottaa pelaajarekrytointia. Pelaaja keskiössä -ajattelu on myös tärkeää rekrytoinnin kannalta, sillä kun pelaaja voi hyvin niin tänne halutaan tulla, Dahlman sanoo.

Omien junioreiden seuraaminen on keskeinen osa laadukasta joukkueenrakennusta.

– Jos tiedämme, että seuraavaksi kaudeksi jollekin pelipaikalle on omista junioreista ponnistamassa riittävän tasokas pelaaja niin se paikka saatetaan meneillään olevaksi kaudeksi täydentää muualta. Systemaattinen omien junioreiden seuranta on tärkeää, jotta tiedämme mitä tarvitsemme milloinkin muualta.

Yhteistyö tiiviimmäksi junioreiden kanssa

HJS Akatemia ry:n ja Hämeenlinnan jalkapalloseura ry:n välinen yhteistyösopimus kattaa seuraavat kolme vuotta. Yhteistyö on isossa roolissa Yhdessä Ykköseen -tavoitteen kanssa.

– Ilman hyvää junioritoimintaa ei synny hyvää edustustoimintaa ja vastaavasti hyvä edustustoiminta antaa junioripelaajille tavoitteen johon tähdätä. Haluamme, että juniorit tulevat katsomaan pelejämme ja haluavat joskus pelata meillä. Toki tavoitteemme asettavat vaatimuksia myös junioripuolelle, mutta strategiamme pelaajatuotannon suhteen osuvat yksi yhteen, Dahlman sanoo.

Yhteistyön ei kuitenkaan pidä rajoittua vain pelaajatuotantoon. Yhteistyötä tehdään jo nyt esimerkiksi myynnin saralla ja tapahtumien osalta. Lauri Hakanen toimii sekä edustusjoukkueen päävalmentajana että junioriseuran huippuvaiheen valmennuspäällikkönä.

– Edustusjoukkueen pelaajien näkyminen juniorien arjessa ja vaikkapa yhteinen viestintä ovat tällaisia asioita. Yhteistyössä on paljon potentiaalia ja terästettävää. Hienoa olisi, jos kotipelipäivinä ei olisi Pullerilla harjoituksia tai pelejä, vaan juniorit olisivat sankoin joukoin seuraamassa peliä, Dahlman heittää.

Olosuhteissa kehitettävää

Jalkapallo-olosuhteissa Dahlman näkee paljon parannettavaa.

– Tarvitsemme harjoitusmääriä lisää, mutta meidän lisääntyvä talviharjoittelu hallissa olisi junioreilta pois. Olosuhdeasian parantamista mietimme yhdessä junioreiden kanssa. Meille suuri ongelma on huhti-, touko- ja lokakuussa Meijerin kentällä (Pullerin ulkotekonurmella) pelattavat ottelut, jotka maksavat meille tuottamisen sijaan. Kaurialakaan ei vastaa enää nykypäivän kuluttajan vaatimuksiin eikä tue ottelutapahtuman kehittämistä hirveästi. Ottelutapahtumat muodostavat 20-30 prosenttia koko kauden tuotoista, joten olosuhdetekijä on merkittävä monella tapaa.

Dahlmanin mukaan Kaurialaan voisi saada Ykkösen lisenssin ainakin poikkeusluvalla.

– WC-tilojen, myyntipisteiden ja yleisöfasiliteettien riittäminen on siinä rajoilla. Kenttä on vähän liian pieni. Potentiaalia toki Kaurialassa on, mutta se vaatii rahaa ja tahtotilaa. Tosin Kaurialan remontoiminenkaan ei hirveästi meitä auttaisi, kun keväällä ja syksyllä joutuisimme edelleen käyttämään Meijerin kenttää.

Vahva organisaatio takaa toiminnan laadun

Dahlman toteaa, että myös organisaation on oltava riittävän laaja ja vahva kantaakseen nousevat vaatimukset.

– Ammattitaitoinen organisaatio, osaava ja sitoutunut hallitus, innostuneet vapaaehtoiset ja hyvät tukiryhmät ovat tärkeitä. Organisaation vahvistaminen kautta linjan on hyödyllistä kehityksellemme. Meillä on nyt jo hyvä määrä vapaaehtoisia tukemassa, mutta lisäkädet eivät olisi pahitteeksi esimerkiksi ottelutapahtumiin liittyviin rooleihin, Dahlman vinkkaa.

HJS haluaa olla Kakkosen kiinnostavin seura.

– Tänä vuonna lähetämme ensimmäistä kertaa kotiottelut suorina lähetyksinä maalikoosteineen. Haluamme tehdä pelaajiamme tutummiksi, nythän Sisu Mosameten ja Prince Mokuman tarina nousi jo esille. Mietimme mihin kanaviin lähdemme ja millä sisällöllä tulevaisuudessa. HJS-applikaatio on kenties tulevien vuosien juttu, Dahlman pyörittelee.

HJS:n tarina on vasta alussa.

– Olemme hyvin nuori seura ja rakennamme omaa tarinaa. Kun teemme asioita nyt hyvin niin meilläkin on joskus 100 vuoden historia. Täällä on aiemminkin viety joukkue määrätietoisesti Kakkosesta Veikkausliigaan ja Suomen cupin finaaliin asti, joten perinteitä on olemassa. Mekin voimme tehdä hienoja asioita, Dahlman kiteyttää.

HJS - KaaPo 29.5. kello 16.00

210529-KaaPo-HD

HJS aloittaa Kakkosen kauden lauantaina 29.5. kello 16.00 Kaurialassa, kun vastaan astelee Kaarinan Pojat!

Ottelussa on rajoitettu yleisökapasiteetti, joten 1000 hengen pääkatsomoon voidaan ottaa vain 10 katsojaa. Nämä katsojat on arvottu kausikortin ostaneiden kesken ja lisäksi seuran facebook-sivuilla on käynnissä arvonta, jossa voi voittaa kaksi lippua otteluun!

Ottelu näytetään Solidsportilla

HJS:n kauden 2021 kotiottelut näytetään Solidsport-palvelussa, jossa yksittäisen sarjaottelun hinta on 10€!

Tilaamalla HJS:n kausikortin tai HJS x Steelers yhteiskausikortin, saat katseluoikeuden kauden 2021 kotiotteluihin!

HJS - KaaPo 

HJS Goes Terde

HJS Klubin terassi palvelee Kaurialassa lauantaina 29.5. kello 15.30 alkaen. Terassilla on 200 asiakaspaikkaa ja käynti terassille on Matti Alangon kadun puolelta.

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ